internetsenin!

anasayfaforum
üye olforum
iletişimforum

Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş

Vize İşlemleri
 internetsenin.com forumları | Turizm | Vize İşlemleri  
Mesaj icon Konu: Norvec Aile birlesimi ve evlilik icin Vize Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   5
Yazar Mesaj
bluemediter
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 63

Alıntı bluemediter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Şubat-2010 Saat 03:22
UDI yeni kanun uyarinca evlenecek kisilerde daha agir sartlar aramaya basladi.

Stricter rules for family immigration. 

The new Act introduces new criteria for granting family immigration permits. These are stricter requirements for assured subsistence (financial support) and a requirement of four years of work experience and/or education in Norway in order to be granted family immigration permits.

In family immigration cases, the main rule is that the person living in Norway must be able to document a sufficient income the year before he or she wishes to bring his/her family to Norway, and he/she must also be able to prove that he/she will have sufficient income the following year. In addition, a new requirement is introduced stating that the reference person in Norway, as a main rule, must not have received social security benefits in the past year.

The main rule is further that family immigration permits will not be granted, unless the reference person has worked or studied in Norway for four years.

Kaynak-The Norwegian Directorate of Immigration

Düzenleyen bluemediter - 07-Şubat-2010 Saat 03:32
I know one thing,its noting
IP
hakann
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10

Alıntı hakann Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Şubat-2010 Saat 18:16
merhaba arkadaşlar eşim norveçli ve aile birleşimi yaptık vize için müracaat ettim 18 ay sonunda red cevabı geldi  ve gerekçe olarak schengende kaydım varmış ( almanyada bulunmuştum kaçak olarak 2006 da ) ve sadece sınır ihlali yüzünden adım var schengende kaydımı schengenden sildirmek amacıyla aradım yakalandığım şehrin savcılığını ve bana 250 euro cezan var ödersen cezan kalkar adın silinir schengen sisteminden dediler. Ödedim 250 euroyu dekontuda aldım ödediğime dair ,  ama adım hala var sistemde acaba bana yardımcı olabilecek bi arkadaşım varmı  yardım ederseniz sevinirim 

Düzenleyen hakann - 15-Şubat-2010 Saat 18:17
IP
R.Sambora
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı R.Sambora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Şubat-2010 Saat 00:11

arkadsalar 29 aralıkta başvurdum vizeye , dosyam 1 ay snra norveç polisine ulaşmış.

sonra erken davranalım evliliği orda eşimin nüfusuna kayıt ettirelim dedik evlenme kayıt örneğini apostil yaptırdım ve gönderdim eşim orde nüfusuna evli olarak kaydettirdi kendini ve benim bilgilerimi. bu kayıt 1 ayda olur dediler 10 15 günde geldi kayıt tamamlandi kağıdı eşime.(eşim hem norveç hem türk vatandaşi orda doğma)
ve 29 aralıkta başvurduğum halde 2 ay geçmesine rağmen hiç beklenmedik bi şekilde 2 gün önce polis eve kağıt göndermiş mülakata çağırıyorlar eşimi.görüşme 2 saat sürücek yazıyormus düğün fotoğrafları istemişler.ben şok oldum çok erken oldu çünki bu hiç beklemiyordum.şimdi bu sizce iyiye işaretmi dosyamın erken gitmesi evliliği erken kaydettirmemiz.eşimi polisin erken çağırması görüşmeye.
tek korkum eşimin geliri yüzünden red vermeleri eşimin gelirini hesapladık 180 190 bin krona geldi hem calısıp hem üni okuyor. tam kotayı dolduramadı için 90 bin kron öğrenci kredisine başvurdu oda 1 ay dediler vizeye yetişmez diye korktuk 1haftada para hesabına yattı.ordaki evlerinin tapusunuda verdim sizce erken çağırmaları iyiye işaretmi sevinmelimiyim :D
IP
R.Sambora
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı R.Sambora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Şubat-2010 Saat 23:33
up kimse takılmıyomu artık buraya ??
IP
bluemediter
Üye
Üye
Simge

Alıntı bluemediter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2010 Saat 00:53
Herhalde herkes vizesini aldi? sen ne yaptin gorusmeler nasil gecti? son durumun nedir bilgi verirmisin lutfen.
IP
ıssız
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 23

Alıntı ıssız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2010 Saat 15:00

ben hala bekliyorum:(13 ay oldu
IP
bluemediter
Üye
Üye
Simge

Alıntı bluemediter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Nisan-2010 Saat 04:35
Yeni  yasa ile aile birlesimi vizesini bayagi bir zorlastirdilar.

Bu arada yeni cikan kanun'a gore sanirim 2009 dan cikti Norvec'e gelen bir yabanci 300 saat norvec'ce egitim gormesi gerekli bu arada bu 300 saat dolmadan hicbir sosyal yardim sozkonusu degil. ayrica 300 saat doldurmayana surekli oturumda verilmiyor. 

Aile birlesimi konusunda ise,

Aile birlesim vizesinde esler arasindaki yas farklari ve Norvec'te olan esin ekonomik durumu etkili oluyor diye dusunuyorum. Burada yanlis anlasilma olmasin herzaman degil fakat gordugum orneklerden yola cikarak bunu soyluyorum.

Yolculuk nereye?

Düzenleyen bluemediter - 22-Nisan-2010 Saat 04:35
IP
R.Sambora
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı R.Sambora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2010 Saat 21:03
benim görüşmem gayet iyi geçti buradan söylüyorum konsolosa gidecek arkadaslar sabah erkendengidip sıraya adını yazdırsınlar ben ankaraya 5 de varmama rağmen o gun giremedim içeri sıra olduğunu bilmiyordum.
görüşme gayet normaldi orta derece sorular sordu onları kağıda yazdı bi soru sorup cevap verdiğinizde aynı sorunun cevabını deşmenizi istiyor sizde kalıysunuz söyleyecek bişey bulamıosunuz.heycanlanmayın öyle işte diyip geçin.arada bir cam oluyor mikrofon ve hoparlör var öyle görüşme yapıyosunuz başvuru esnasında.aradaki bölmeden evrakları veriosunuz.kesinlikle eksiksiz gidin.sonra parayı istiyor.bizden 1 ay önce başvuranlar vardi eşimin tanıdığı bizim dosyamız onlarla bir gitmiş norveçe yani dosyaları bekletip toplu gönderiyorlar sanırım.1 ay arayı öyle kapattık üzerine dosyamız udi(göçmenlik bürosu) tarafından polise gidiyor incelenmesi için buda bizden önce başvuranlardan önce gitti dosya 1 ay böylece 2 ay öne geçmiş olduk eşimi polisçağırmış fotoğraf getirmesini istemiş .eşim gitmiş genç bi bayan polisle görüşmüş bana sorduğu soruları ve başka sorular sormuş.gayet iyiymiş tavrı.evraklarınız çok düzenli çok eksiksiz demiş bizimki bütün fotoğrafları götürdüğnden 3 album olmus.üçünede tek tek bakmış resimlere annesi niye yok bile demiş nikahta falan.dosyanızı hemen udiye göndericem demiş kız ve o kadar.sonra 2 hafta geçti polisi aramış eşim dosyayı udiye yollamışlar.sanırım görüşmeden sonraki kararı yada sonuçları gönderiyorlar göçmenlik bürosuna.ondan sonra beklemedeyiz.ve telefonda konuştuğu polis merkezindeki görevli kız sizin dosyanız çok çabuk ilerledi demiş.biz orda kalacağımız ev tapusunu eşimin bütün iş evrakalrını sonra kayınvalidemin el yazısıyla benimle kalmalarını onaylıyorum diye bir norveççe yazılmıs imzalanmış mektubunu falanda koyduk dosyaya.bizden önce başvuranlar ev tapusu falan koymamıslar
onları daha yeni sonradan göndericeklermiş kalıcakları yerdeki ebeveynlerinden mektupta koymamıslar onuda yeni göndericeklermiş
aralık 29 da başvurdum ben tam yeni yasa gelmeden önce.4 ay oldu. yaza kadar cıkarsa şahane olucak.konsoloslukta bi bayan gelmişti 4 ayda çıkmış vizesi ona bile burun kıvırıyordu :D son durum böyle diğer arkadaşlarda geliişmeleri yazarsa sevinirim uzun sürenlerin aldıkları cevapları dosyualarının nerde oldukları falan eşlerinin ordaki durumlarını yazarlarsa çok iyi olur çift vatandaşlarmı türklermi norveçlilermi oturumları işleri varmi .bunun gibi şeyleri yazarsanız sevinirim.inş muradınıza erersiniz.

fatih.

IP
R.Sambora
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı R.Sambora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ağustos-2010 Saat 22:11
vizelerinde gelişme olan varmi 8 ay oldu bnm 4 ay oldu göçmen polisinin dosyayı udiye göndermesi her maile incelemede postadan haber bekleyin deyip duruyolar .
IP
<< Önceki Sayfa   5
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.06